Irland

Nu kommer inlägget om vår fullspäckade helg på Irland! Natten till lördag skulle vi sätta oss i bilen och köra mot Rygge i Norge. 02:30 var vi iväg och 2,5 h senare var vi framme vid flygplatsen. Flyget gick vid halv 8 och vid halv 10 landade vi i Dublin. Irland ligger en timma efter i tid, så dagen blev lite längre när vi kom fram. Första stoppet var i Ballinasloe. Vi fick prova fyra fina ponnysar hos Nathas vän, som hade hyrt en fin anläggning åt oss. Ponnysarna var jättefina. En av dem fastande jag rejält för, men den var för ung tyvärr. På Irland tror dem väldigt mycket på sina unga ponnysar och värderar dem högt, i Sverige är det nästan lite tvärtom. De flesta vill ju ha dem som har gjort lite grann. Denna ponnyn var bara 3,5 år gammal och hade hoppats upp till 130 på hinder. Det är helt galet, men ponnyn var väldigt fin. 

Vidare till nästa ställe var hem till Nathas vän där vi provade en ponny och häst. Landskapen på Irland är vackra, men gårdarnas faciliteter är oftast inget och hänga i granen. Vi red i en stor ”hage”. Haha, roligt var det i alla fall. Lite charmen med Irland, hästhållningen är tvärtom mot Sverige. 

Vidare till nästa ställe och där provades det ett par mindre ponnysar. Nu hade vi varit vakna i över 15 timmar och vi var ganska trötta vid det här laget. Jag hade ju inte sovit något alls, då jag har svårt för och sova i bil eller flyg. Vi stannade även på några drive-ins på vägen, vilket var mysigt. 

Efter de tre stoppen så åkte vi mot sista stoppet, och det var till Liam. Där provade vi alla hans 15-20 ponnysar och efter det tog vi in på Bed&Breakfast och gick och la oss. Inte ens middag orkade vi äta, haha! Klockan stod på 00:45 när jag kollade på mobilen för sista gången…. 

Dagen efter gick vi upp tidigt. Vi skulle åka till Ard Chuain Equestrian och kolla på den storaponnytävlingen med European Qualifiers. Det var en otrolig upplevelse och  en sån inspirationskälla! Sammanlagt över 100 starter i European Q’s klassen. B-ponny hoppar 110-115 i en A:1b som är två grundomgångar och en omhoppningar. Flera nollor gjorde upp i en racersnabb omhoppning. Fantastiska ponnysar och tuffa barn. C-ponny och D-ponny hade samma klassupplägg men nu var hindrerna betydligt högre. C-ponny hoppade 125-130 och D-ponny 135-140 men vi är alla eniga om att vissa av hindrerna låg på 140+ (!!!). Återigen. Fantastiska ponnysar och galet duktiga ryttare. Här lyckas minsann de flesta ryttarna, och inte en stilhoppning i sikte. Hm, kanske ligger något i det?  När vi satt i cafeterian och kollade på tävlingarna som tyvärr gick under regn, så kom ägaren av anläggningen fram. Han började prata med oss jättemycket och han lät oss bland annat gå banan med honom. Men den största chocken var när vi berättade lite vilka vi var och vad min ponny heter som jag vann SM med, och då säger han – ”guess who sold that pony..”. Vi bara tittade på varandra jag och Natha och han berättade sedan att det var han som sålt Sam för 10 årsedan till Danmark. Han sa bl.a att det är en av hans mest ”memorable ponies”. Helt fantastiskt. Han berättade flera spännande saker och det var en väldigt häftig dag!!

Efter en lång lång tävlingsdag åkte vi tillbaka till B&B. Innan vi åkte hela vägen tillbaka svängde vi in och åt på en restaurang. Perfekt avslut på en lång dag! 

Dagen efter var det upp tidigt, igen! Denna dagen var den mest fullspäckade, om man nu kunde toppa den första dagen, haha! 🙂 Först provade vi ett par av Liams ponnysar igen på morgonen, packade ihop våra saker och körde två timmar mot Attyrory stables. Vi provade flera ponnysar där och en storhäst. Vårat sällskap letade efter varsin typ av häst så det var ju så bra när man åkte till större stall, dem hade oftast en av varje. Efter två timmar där åkte två timmar mot en annan av Nathas vänner. Han vi mötte hade hyrt en stor anläggning och ponnysarna var så fina! Inte bara ponnyerna i sig utan dem hade ny utrustning, knoppade manar, lackade hovar osv. Vi provade totalt 12 ponnysarna här. Vi fastnade för många av dem 🙂 Det var verkligen så skönt att prova hästarna i ordentliga sadlar och ordentlig utrustning, haha man hade ju ridit i en och annan gammal sadel.. 

Vi besökte även hans ridsportaffär, mysig paus! 

Efter flera timmar där var vi ganska urpumpade på energi. Men one stop to go… Ett ställe kvar och där provade vi två jättefina ponnysar! 

Vi körde efter det till ett hotel där vi skulle spendera vår sista natt i Irland. Nu var man trött. Fysiskt och mentalt. Men ville man hem? Nej! Jag älskar Irland!!  

  

Kaffe innan flyg mot Irland 

  

Haha, vi hyrde en sju-mannabil, men när alla våra väskor också skulle in så blev det väldigt väldigt trångt! Haha!! Vi åkte i allt annat än bekvämt i alla fall 😉       

B&B  

Ard Chuain Equestrian!              

Bilderna hamnade lite blandat.. Men vilken fantastisk upplevelse!! Snart åker vi tillbaka igen  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s